Om fransarna

Ögonfransförlängning

Cilia; Latin ögonfrans

Frågor och svar

Hur många typer av fransar finns det?

Syntetiska (alla utom äkta mink är syntetiska i olika former) kallas ofta för Premium, är de vanligaste och de som har funnits längst. De är gjorda i en avsmalnande form och är böjda för att efterlikna en naturlig frans. De är gjorda av polyester och kan tyckas vara lite hårda och kännas lite plastiga.

Silkfransar är gjorda av syntetiska polyesterfiber. De är lättare och mer flexibla än de vanliga syntetiska fransarna, och pga deras extremt autentiska look och låga vikt så är de här de mest populära fransarna i hela fransindustrin.

Faux Mink betyder "falsk mink" och precisiontillverkas i nylon för att efterlikna den fantastiska minkpälsen. De har en djupare, mörkare och rikare färg och är väldigt tunna och lätta. Detta är ett populärt alternativ till de väldigt mycket dyrare äkta minkhåren som är "creme de la creme" i fransbranschen.

Authentic Mink är åkta minkhår, som utvinns genom att man försiktigt borstar den levande minken för att på så sätt skörda hårstrån/päls som minken ändå ska tappa. Det är alltså inga djur som skadas eller mår dåligt under den här proceduren, snarare tvärtom. Fransarna är 100% naturliga och väldigt mjuka. De känns precis som dina egna fransar och tenderar att sitta bättre än många andra då klistret bondar extra bra mellan två naturliga fransar.

Minkfransar är de absolut mest bekväma att bära då de är de mjukaste och mest flexibla som går att få tag i, och de följer dina rörelser precis som dina egna fransar. Minkfransarna är handplockade, steriliserade och extremt hudvänliga, utan konstgjord färgning eller annan kemisk behandling, vilket gör dessa fransar till de mest exklusiva, och den dyraste av fransförlängningar.

 

Vilka risker finns det med ögonfransförlängning

Om du går till en certifierad som utför din fransförlängning på ett korrekt sätt, är riskerna så gott som obefintliga. Ett litet antal (ca 0,5 %) har erfarit viss irritation av limmet. Vi har inte haft någon klient med allergi mot lim.

 

Hur länge håller fransarna?

En korrekt applicerad ögonfransförlängning håller normalt 2-5 veckor. De flesta klienter har mer än 50 % av sina lösfransar kvar efter ca 3 veckor. Det är då vi rekommenderar att komma tillbaka för en påfyllning.

 

Tappar man endast lösfransarna, eller tappar man även sina egna?

Många faktorer spelar in i hur väl din fransförlängning håller. – Din egen frans livscykel är normalt 4-8 veckor. Den faller sedan naturligt av och en ny frans växer ut, inom en period av 2 månader har du bytt ut alla dina naturliga fransar och nya har växt ut. Vissa personers fransar byts ut snabbare, de måste ofta komma tillbaka redan efter ca 2 veckor för påfyllning. Så vet du att ditt hår och naglar växer snabbt gör förmodligen dina fransar också det. – En del personer har väldigt ”oljiga” fransar naturligt. Det gör att lösfransen kanske inte fäster lika bra på din egen frans. Var noga med att tvätta ögonen ordentligt och inte använda några oljor innan du gör din ögonfransförlängning.

 

Kan jag komma sminkad?

Bästa hållbarheten får du om du sminkar av dig kvällen innan och inte har några krämer och oljebaserade produkter i närheten av fransarna. Tvätta fransarna noggrant efter sminkborttagning. Vi kan ta bort sminket när du kommer, men ju mindre partiklar som sitter på fransarna när du kommer desto bättre och rengöring från din sida hjälper också till.

 

Vändstigen 6 69273 Kumla:0739197396:carlson@rosario.se

copyright © ROSARIO

Det finns olika längder på ögonfransar mellan 6-20mm, och 5 olika böjningar (B, J, C, D, L) och 4 tjocklekar (0.1, 0.15, 0.2, 0.25).

Det finns även olika färger, glitter, pärlor, fjädrar osv. De vanligaste längderna är 10-14 B och C x0.2. Men jag blandar alltid längder för ett naturligt resultat.